loading...

هنررقیـه.آموزش خیاطی ،هنرهای تجسمی،آشپزی،مدل مانتو،لباس مجلسی،عروس

طرز تهیه ماهی مالاتا,

هنررقیه بازدید : 51 یکشنبه 15 تير 1399 نظرات ()

http://rozup.ir/view/3167168/%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%20%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%A7%20(1).jpg

ماهی مالاتا یا ماهی فیویج از غذا‌های سنتی و محلی گیلان می‌باشد. در واقع مبدا ماهی مالاتا برای شهر‌های رامسر در مازندران و رودسر در گیلان یعنی حوزه شمال شرقی است. مردم محلی در گذشته برای تهیه و طبخ این غذا صرفا از ماهی سفید استفاده می‌کردند. اما در حال حاضر از انواع دیگر ماهیان درشت، چون کپور دریایی، کپور نقره ای، سوف، آمور، کفال و سایر ماهیان پرورش گرمابی نیز استفاده می‌کنند.

ماهی مالاتا یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذا‌های دریایی مخصوص شمال ایران است. استفاده از سبزی‌های معطر و خاص شمال، چون چوچاق و خلواش طعم و عطر این غذا را خاص و منحصربه فرد می‌کند. به همین دلیل اگر قصد مسافرت به شمال کشور و گیلان را دارید، توصیه می‌کنیم که حتما غذای ماهی مالاتا را از دست ندهید.

طرز تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی



ماهی سفید که اصلی‌ترین ماده غذایی این خوراک خوشمزه شمالی است، فواید و خواص بسیاری برای سلامتی شما دارد. همان طور که می‌دانید ماهی سفید سرشار از مواد مغذی، چون پروتئین، ویتامین D، اسید‌های چرب امگا ۳، روی، ید و… است. هر یک از این مواد مغذی ماهی ده‌ها فایده و منفعت برای سلامتی دارند که می‌تواند مانع از بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی، آلزایمر، افسردگی، چاقی، دیابت و… شود.

ماهی مالاتا یا مالاتای ترش یک غذای محلی سرد گیلان است که اکثر مردم شمالی آن را با برنج کته یا آبکش، اشپل ماهی، باقلای مازندرانی، ترب محلی و ماست سرو می‌کنند. از دیگر غذا‌های خوش طعم دریایی می‌توان به کتلت ماهی، تاکو ماهی، خوراک فیله ماهی و ماهی شکم پر اشاره کرد.

مواد لازم

ماهی سفید تازه (یا سالمون و یا قزل آلا): ۱ عدد (بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ گرم)
سیر: ۳ حبه
مغز گردو ساییده شده: ۱۰۰ گرم
سبزیجات معطر نعناع، چوچاق و خلواش خرد شده: ۵۰ گرم
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
کره آب شده: ۳ قاشق غذاخوری
پودر گلپر: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه ماهی مالاتا
مراحل پخت ماهی مالاتا

ابتدا ماهی سفید را پاک کرده و تمیز بشویید.

سپس ماهی را از وسط به صورت کتاب برش دهید. توجه کنید که فقط باید یک طرف ماهی را برش دهید.

کمی نمک و ۲ قاشق کره آب شده را بر روی ماهی بریزید و طعم دارش کنید.

می‌توانید ماهی را روی آتش کباب کنید. اما اگر ترجیحی به کباب کردن ماهی ندارید، می‌توانید در فر آن را سرخ کنید.

ماهی را به مدت ۴۰ دقیقه و در حرارت ۱۸۰ درجه بگذارید که در فر بپزد.

حالا مغز گردو و سیر را جداگانه میکس کنید و در یک ظرف بریزید.

سپس رب انار، نمک و فلفل و سبزیجات معطر را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

اگر سس ماهی مالاتا شما خیلی غلیظ و ترش شد، می‌توانید مقدار کمی آب سرد برای تغییر طعم آن اضافه کنید.

بعد از گذشت زمان تعیین شده برای پخت ماهی، آن را از فر خارج کنید و سس تهیه شده را بر روی آن بریزید.

البته روش دیگر این است که مواد گفته شده را با هم مخلوط کنید و داخل شکم ماهی خام بگذارید و بعد روی زغال و یا در داخل فر سرخ کنید و سپس با برنج تهیه شده سرو کنید.

 

منبع: تابناک باتو

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
تبلیغات

http://up.artro.ir/view/2758309/r4.jpg

http://rozup.ir/view/2697751/%D9%87%D9%86%D8%B1%D8%B1%D9%82%DB%8C%D9%87%203.jpg

 

درباره ما
به نام خداوند زیباییها. هنرآموز که آموختن هنر است. سلام دوستان: سایت آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد رقیه دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و در رشته های صنایع پوشاک و هنرهای تجسمی تاسیس 1388 ----------- آدرس:شیراز- میانرود-بلوار روزبهان-نبش کوچه 17 شماره تماس جهت مشاوره رایگان 09357806654
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی