loading...

هنررقیـه.آموزش خیاطی ،هنرهای تجسمی،آشپزی،مدل مانتو،لباس مجلسی،عروس

طرز تهیه خورش دوغ پای محلی زاهدان,

هنررقیه بازدید : 19 پنجشنبه 15 خرداد 1399 نظرات ()

http://rozup.ir/view/3153127/%D8%AF%D9%88%D8%BA-%D9%BE%D8%A7%DB%8C.jpg

ممکن است در نگاه اول فکر کنید این غذا همان قیمه خودمان است و فرقی با آن ندارد. در این صورت کاملاً در اشتباه هستید! خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلی‌ها آن را با قیمه اشتباه می‌گیرند. این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل کردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد.

مدت زمان پخت 1 ساعت

تعداد افراد مورد نظر6 نفر

دسته : «خورش »«آش »«غذای محلی»

 
مواد لازم برای شش نفر:

 

300 گرم گوشت گوساله

یک لیوان لپه

یک پیاز متوسط

یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

شش لیوان دوغ

دو قاشق غذاخوری روغن

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، و زعفران به میزان دلخواه.

 
طرز تهیه:

 

 

* پیاز را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید پس از آنکه زردچوبه را اضافه کردید و هم زدید گوشت گوساله را که قبلاً قیمه ای خُرد کردید را اضافه کنید و تفت بدهید تا وقتی که رویه گوشت ها از رنگ قرمز تقریباً به رنگ سفید در بیاید.

 

* پس از آن رب و کمی بعدتر لپه را شسته، اضافه کنید و کمی تفت دهید. اگر لپه را خیلی کم تفت دهید یا اصلاً این کار را نکنید وقت پخت خورش وا می روند. پس چند دقیقه ای آن را با بقیه مواد هم بزنید تا کمی رویه شان سفت شود حالا که مواد کاملاً با هم تفت داده شد وقت آن است که به جای آب، دوغ را به آن اضافه کنید.

 

* البته اگر می خواهید می توانید کمتر از میزان دوغی که ما پیشنهاد کرده ایم به خورش اضافه کنید می توانید ادویه را هم همراه زردچوبه اضافه کنید اما بیشتر آشپزهای ایرانی معتقدند که بهتر است، ادویه را وقتی که گوشت تقریباً نیم پز شده اضافه کنید تا مانع پخت گوشت نشود. وقت پخت این خورش باید به یک نکته دقت کنید. به خاطر ترش بودن دوغ شما مدت زمان بیشتری برای پخت گوشت نیاز دارید. بنابراین می توانید خورش را ابتدا با کمی آب بپزید و بعد از آنکه گوشت نیم پز شد، دوغ را اضافه کنید.

 

دستور پخت این خورش جنوبی، تقریباً مثل دستور پخت خورش قیمه است البته با این تفاوت که به جای آب دوغ دارد

 

* پس از آنکه خورشتان کاملاً پخت زعفران را که قبلاً دم کرده اید به همراه نمک به غذا اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را داخل ظرف بکشید و همراه پلو سر سفره بیاورید. این خورش تزئین خاصی ندارد، اما می توانید کمی از زعفران دم کرده را هم برای تزئین پلو نگه دارید.

 
نکات طلایی یک خورش ترش

 

* سالاد یا سبزی خوردن مکمل خوبی برای این غذا سر سفره است.

* می توانید به جای رب گوجه فرنگی در این غذا از گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.

* اگر می خواهید این غذا را به شکل سنتی اش مصرف کنید بهتر است برنج را به شکل کته بپزید.

* اگر دوغتان خیلی ترش است، به این غذا لیموعمانی اضافه نکنید. در غیر این صورت لیموعمانی هم می تواند یکی از چاشنی های این غذا باشد.

* اگر می خواهید طعم سنتی و اصیل این غذا را بچشید، فقط باید مهمان خانه هموطنی شوید که اهل استان سیستان و بلوچستان است؟ چرا که متأسفانه هیچ غذاخوری در این استان این غذا را نمی پزد.

 
منبع: مجله سرزمین من

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
تبلیغات

http://up.artro.ir/view/2758309/r4.jpg

http://rozup.ir/view/2697751/%D9%87%D9%86%D8%B1%D8%B1%D9%82%DB%8C%D9%87%203.jpg

 

درباره ما
به نام خداوند زیباییها. هنرآموز که آموختن هنر است. سلام دوستان: سایت آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد رقیه دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و در رشته های صنایع پوشاک و هنرهای تجسمی تاسیس 1388 ----------- آدرس:شیراز- میانرود-بلوار روزبهان-نبش کوچه 17 شماره تماس جهت مشاوره رایگان 09357806654
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟