close
تبلیغات در اینترنت
طرز تهیه کابلی پلو یا قابُلی پَلَو غذای آفغانستانی
loading...

هنررقیـه.آموزش خیاطی ،هنرهای تجسمی،آشپزی،مدل مانتو،لباس مجلسی،عروس

طرز تهیه قابلی پلو معروف به پلوی افغان ها

هنررقیه بازدید : 14 سه شنبه 15 آبان 1397 نظرات ()

طرز تهیه قابلی پلو معروف به پلوی افغان ها

کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. این پلو در کشورهای همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین خوراک در شهر مزارشریف است از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد و اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت می‌برید. با طرز تهیه قابلی پلو ی محبوب آشنا می‌شوید.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • برنج: ۲ پیمانه
  • هویج: ۳ عدد
  • کشمش: ۳/۴ پیمانه
  • خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ فنجان
  • پیاز: ۵۰۰ گرم
  • ادویه: ۳ قاشق چایخوری (پودر زیره، پودر میخک، پودر جوز هندی، پودر هل و دو واحد دارچین)
  • زعفران: ۱ قاشق غذاخوری (محلول در آب و غلیظ)
  • نمک و روغن


طرز تهیه قابلی پلو

پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. نیمی از پیاز داغ را خارج کنید و کنار بگذارید.

گوشت را که به قطعات ۳ سانتی‌متری تقسیم کرده‌اید به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تیره شده و آب گوشت جمع شود. حالا مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بپزد. سپس حرارت را کم کنید، درِ ظرف را ببندید و یک ساعت به گوشت اجازه دهید تا بپزد. یک ربع تا نیم ساعت قبل از پخت کامل گوشت، به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید آب آن خیلی کم یا کاملا جمع شود.

هویج را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.

در صورتی که کشمش سفت است به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید.

خلال پسته و بادام را هم بشویید و از صافی رد کنید.

نصف پیاز داغ را که جدا کرده بودید داخل ماهیتابه بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس هویج خلالی را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

کشمش، خلال بادام و پسته را اضافه کنید، کمی تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.

برنج را آب کش کنید.

برای کاراملی کردن شکر آن را در یک ظرف مناسب بریزید و بدون آب روی حرارت بسیار کم قرار دهید. اجازه دهید شکر شروع به آب شدن کند. وقتی تا قسمتی آب شد و رنگ آن به قهوه‌ای متمایل بود آن را هم بزنید تا قسمتی که آب نشده در قسمتی که آب شده حل شود و کارامل یک دستی به دست آید. در این مرحله شکر را از روی حرارت بردارید. این پروسه طولانی است و ممکن است تا ۴۵ دقیقه زمان ببرد.

کف قابلمه کمی روغن بریزید. از برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید. سپس مقداری از گوشت روی برنج ریخته و از مخلوط هویج روی گوشت بریزید. 

حالا روی مواد مخلوط ادویه بپاشید، دوباره برنج بریزید و همین مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود. توجه کنید حتما لایه بالایی پلو باشد. روی پلو ادویه و آب زعفران بریزید. اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود روی برنج بدهید. 

حرارت را کم کنید، دم کنی بگذارید و بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید پلوی شما دم بکشد.

قابلی پلو شما آماده است و تنها کافیست آن را با حوصله و سلیقه تزیین کنید.

منبع:kalleh.com

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
تبلیغات
درمورد آموزشگاه طراحی و دوخت و هنرهای تجسمی رقیه

http://rozup.ir/view/2692264/%D9%87%D9%86%D8%B1%D8%B1%D9%82%DB%8C%D9%87%202.jpg

http://rozup.ir/view/2697751/%D9%87%D9%86%D8%B1%D8%B1%D9%82%DB%8C%D9%87%203.jpg

 

درباره ما
به نام خداوند زیباییها. هنرآموز که آموختن هنر است. سلام دوستان: سایت آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد رقیه دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و در رشته های صنایع پوشاک و هنرهای تجسمی ویژه خواهران تاسیس 1388 شماره تماس جهت مشاوره رایگان 09357806654
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو